Dramaloppet – 5 km som gör skillnad

VÄLKOMNA TILL DRAMALOPPET!

Tyvärr måste jag meddela att Dramaloppet inte blir av i år. Detta pga att Bellmanstafetten, vars bana, anmälning- och  tidtagningstjänst mm vi kunde använde oss av, i år inte kommer köra sitt lördagslopp.
Men möjligheter att återkomma med Dramaloppet 2018 kollas på!


Allt gott / David Lenneman – initiativtagare & arrangör


Dramaloppet 2106

Lördagen den 20 augusti är det premiär för första upplagan av Dramaloppet – 5km som gör skillnad. All vinst går till Läkare i Världen.
Loppet sträcker sig 5 km i vacker miljö på Norra Djurgården. Start och mål på den stora härliga ängen vid Stora Skuggan. Starttid kl 11.00.

ANMÄLAN ÄR ÖPPEN FÖR ALLA!
Är du motionär, elit eller bara en entusiastisk löpare, så tävlar du i en av följande individuella klasser: Kvinnor, Män och Annan könstillhörighet.
Det som gör Dramaloppet lite extra speciellt är att det samtidigt är Sveriges första branschlopp för verksamma inom film, tv och teater, då Lagtävlingen riktar sig till skådespelare, regissörer, scenografer, maskörer etc.
Som bransch-deltagare är du välkommen att ställa upp i Lagtävlingen. 4 pers/lag. Man kan välja att representera sin arbetsplats med ett eller flera Arbetsplatslag. Eller så bildar man ett eller flera Frilanslag. Vinner gör det lag vars deltagare får den sammanlagt bästa tiden. Har du svårt att få ihop ett lag eller helt enkelt föredrar att springa själv eller med en kompis, så går det såklart bra att anmäla sig i de individuella klasserna.

Ta chansen att få lite motion, göra en god handling och vimla med kända ansikten under ett och samma lopp!

Skärmavbild 2016-04-14 kl. 16.11.57

All vinst går till Läkare i Världens arbete med att hjälpa utsatta människor få tillgång till vård. Det handlar om barn och vuxna på flykt, papperslösa, romer och andra människor i Sverige som står helt utan skydd. De vittnar också om de brott mot mänskliga rättigheter som de ser och hjälper till med psykosocialt stöd och juridisk rådgivning. Läkare i världen tilldelades Ordfronts Demokratipris 2015.
Som deltagare är du med och springer för alla människors rätt till vård och hälsa!

Efter målgången blir det häng på det sköna tävlingsområdet i väntan på prisutdelningen. Passa på att mingla med andra deltagare och träffa representanter från Läkare i Världen som berättar om sin verksamhet och hur ditt deltagande är betydelsefullt!

After Run-fest
Senare på kvällen är deltagare, vänner och kollegor välkomna på After Run-fest på Playhouse N.Y bar och restaurang.
Vare sig du sprungit loppet eller inte så är du och vänner varmt välkomna! Kl 19-23ish.
Deltagare i Dramaloppet har gratis inträde. Andra skänker valfri slant i dörren, som går till Läkare i Världen. Cash, Swish… Vi löser det!
Världens bästa Ametist spelar skivor.
FullSizeRender

[ För att navigera på sidan använd Dramaloppets meny. Hem-knappen leder till bloggen JustCantRunEnough ]


Anmäl dig idag! 

Obs! Anmälan via internet stängs kl 24.00 torsdag 18/8. Därefter anmäler du dig på plats lör 20/8 senast 10.30.

Det finns tre alternativ beroende på hur mycket du vill och kan bidra med.

300kr
Ordinarie anmälningsavgift.  Du är med och stödjer Läkare i Världens viktiga arbete i Sverige. All vinst går direkt till Läkare i Världen.

Du kan välja att ge ett utökat stöd. Det utökade stödet går oavkortat till Läkare i Världen.

200kr
För dig som vill göra lite mer för att fler marginaliserade människor får
tillgång till vård.

500kr
För dig som har möjlighet att göra mer. Du är även med och ger röst till några av
vårt samhälles mest utsatta.

Anmäl dig till Dramaloppet

Gillar du initiativet med Dramaloppet men kan tyvärr inte delta?
Visa ditt stöd genom skänka 100, 200 eller 300kr. SMS:a ex. DRAMA100 till 72980 för att skänka 100kr. Pengarna går oavkortat till Läkare i Världen. (SMS-tjänsten är kopplad direkt till Läkare i Världen)


Klasser

  • Lagtävlingen – för dig som är verksam inom film, tv och teater.
  • Dam
  • Herr
  • Annan könstillhörighet

Tidtagning och resultat

Tidtagning sker med hjälp av ett engångschip som sitter i din nummerlapp. Resultaten publiceras på hemsidan löpande direkt efter loppets genomförande, samt via vår tidtagningspartner Racetimers sida.


Sanktion och kontroll

Dramaloppet är officiellt sanktionerat av Svenska friidrottsförbundet och banan kommer att vara kontrollmätt till exakt 5000 meter.

Anmälan till Dramaloppet