Arrangerar ett lopp i höst!

25 april, 2016 — 4 kommentarer

JCRE_DRAMA_frame

Äntligen kan jag berätta att jag ska arrangera ett lopp i höst. Lördag 20 augusti är det premiär för första upplagan av Dramaloppet – 5 km som gör skillnad. Ja, jag skriver ”första upplagan”, man måste få drömma stort. En av förhoppningarna är att loppet blir ett årligt event.

Ok, så vad är då Dramaloppet och varför ska man springa just det?
Loppet är öppet för alla och du tävlar i en av följande klasser: Män, Kvinnor och Annan könstillhörighet. Det som är speciellt med Dramaloppet är att det till stor del riktar sig till skådespelare, regissörer, producenter etc. Sveriges första branschlopp för verksamma inom film, tv och teater, där anmälan alltså även är öppen för dig som vill vara med och springa, göra en god handling och vimla med kända ansikten under ett och samma lopp.
Bransch-deltagarna tävlar i Lagtävlingen. 4 pers/lag. Man kan välja att representera sin arbetsplats med ett eller flera Arbetsplatslag. Eller så bildar man ett eller flera Frilanslag med vänner och kollegor. Vinner gör det lag vars deltagare får den sammanlagt bästa tiden. Här är förhoppningen att kunna se lag från SVT, Dramaten, Stadsteatern, TV4 osv göra upp om vilka som är snabbast.

Till kvällen planeras en After Run fest dit alla deltagare är välkomna!

Dessutom, all vinst går direkt till Läkare i världens arbete med att hjälpa utsatta människor få tillgång till vård. Det handlar om barn och vuxna på flykt, papperslösa, romer och andra människor som står helt utan skydd.
Som deltagare springer du för alla människors rätt till vård och hälsa.

Idén till Dramaloppet fick jag för drygt ett år sedan. Som säkert många andra har jag med tanke på flyktingars utsatta situation och de hårdnande klimatet i större delar av Europa, känt att jag vill göra något. Hjälpa till. Jag har också under en längre tid funderat på hur jag skulle kunna föra samman mina två stora passioner, dessa två världar: löpning och skådespeleri. På den vägen föddes idén till att starta ett lopp.

Det har varit en lång resa med mycket jobb. Men jag har nog aldrig blivit så väl bemött och stött på så många hjälpsamma människor som under resans gång. Det har gett mig otroligt mycket energi och inspiration av att komma i kontakt med alla dessa enastående hjälpsamma löparentusiaster! Ett stort tack till Tommie Nordh på Stockholm Marathon Gruppen (SMG) som nappade på min idé och som gjorde det möjligt för Dramaloppet att arrangeras i samband med Bellmanstafettens avslutande dag. Tekniska arrangörer är således Hässelby SK och Spårvägens FK. Tack till Bengt Jansson också på SMG, som utformat anmälningsformuläret.
Och tack till Felicia Falck som så generöst delade med sig av tips och råd från sin erfarenhet av att arrangera Alzheimerloppet.

Nu börjar nästa fas med att nå ut med loppet och få folk – er! – att ställa upp. Gå in och kolla hemsidan. Anmäl er redan idag!
Sprid gärna ordet, dela gärna sidan!

www.dramaloppet.se

Allt gott / David

Lite träning har jag hunnit med också, så här den sista turnéveckan. (Jag har sprungit! Hälsenan börjar faktiskt kännas bättre) Nu spelar vi fem sista föreställningar, på Södra Teatern. 1,2,3,6,7maj. Iaf…

Mån 18/4    Luleå/Uppsala/Sthlm DNT – Did Not Train

Tis 19/4      Sthlm/Luleå/Jokkmokk. Löpning 50min

Ons 20/4    Jokkmokk. Löpning 50 min

Tors 21/4    Luleå. Chins (0<45), bänk, mage

Fre 22/4      Luleå. Löpning 50min

Lör 23/4.     Luleå. Knäböj 20<135kg (hade ingen aning att jag kunde klara så pass mycket), chics (0<50kg almost), marklyft, mage.

Sön 24/4     Luleå/Sthlm  DNT

4 responses to Arrangerar ett lopp i höst!

 1. 

  Bara positiva tongångar nu.
  Fantastiskt initiativ med loppet och att dessutom hälsenan börjar kännas bättre är ju kanon.
  Nu kanske du kan få hyfsade förberedelser inför Sthlm maraton

  Sprang Kungsbacka halvmara i lördags. Varken succé eller fiasko. Öppnade lite för tufft i vinden och det fick jag betala för på varv 2 då det mer handlade om att försöka ta sig springandes in i mål (1.22.25)

  Gilla

 2. 

  Tack! Kul att du gillar idén med loppet. Kommer grymt! Känns jättekul att vara igång med det nu. Det är mycket. Men kul!
  1.22 är ju en riktigt bra tid. Fan du e snabb alltså. Jag får se om jag kommer ikapp med träningen inför Sthlm marathon. Har svårt att tror det dock…
  Sprid gärna ordet/dela sidan om Dramaloppet!
  Allt gott.

  Gilla

 3. 

  Tack. Vet att det finns mer i kroppen en annan dag. Jag får ta sub80 eller PB i Köpenhamn i september istället. Nu blir det några 10 km lopp i sommar.

  Det ska jag göra David. Jag har twitter så jag ska sprida info om loppet där 🙂

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s