Hanging in there

11 april, 2016 — Lämna en kommentar

 

FullSizeRender-152

Nu har det gått 5 veckor sedan jag sprang senast. I fredags gjorde jag stötvågsbehandling nr 4 (för den här omgången). Senan är fortfarande öm och svullen. Har svårt att avgöra hur den skulle reagera på löpning, men jag tänker att det börjar bli dags att testa. När solen skiner som den gjort en del de senaste tiden så vill man ju bara och springa. Men, men… Igår morse (sön) steg jag upp 07.00 och för att cykla i två timmar i bostadsföreningens gym. Jag vaknade innan väckaren ringde och låg och halvsov. Fick för mig då att klockan redan ringt och att jag snoozade. Tänkte flera gånger i mitt halvnakna stadie ”Nu är det ändå försent för att cykla. Jag fortsätter sova”. Men så ringde klockan! Hade noll lust att cykla i två timmar. Vad är det för poäng med det egentligen? Jag kommer ändå inte kunna springa Stockholm Marathon.

Efter en kopp kaffe var jag på andra tankar. Passade på att plugga text inför ett jobb som jag skulle göra följande dag. Spelar en karaktär i ett dataspel. Donnie Freeman i The Descendant (i bilderna nedan). Första episoden har vi redan spelat in. Man känner sig kanske inte så cool när man står där i en ”kroppsstrumpa” med en massa konstiga pluppar på och håller en skumgummi bit i handen som ska vara en walkie talkie, men det är riktigt kul.

image

De två timmarna på motionscykeln flöt förbi rätt snabbt. Stretch, dusch och sen skippade jag frukost och värmde på ryggbiff och klyftapotatis istället, från kvällen innan. Gott! Sen var det dags att flyga till Östersund för föreställning på kvällen. Ibland blir det svårt satt hinna med träningen med att flängande. Då gäller det att ha ork men framförallt disciplinen att utnyttja luckorna.

Nu sitter jag i en taxi på väg till Uppsala där vi spelar in dataspelet (hoppas kunna lägga upp det här inlägget under dagen). Det blev en tidig morgon, upp 5.50 för att ta 7.10 planet från Östersund till Stockholm. Tveksamt om jag hinner med någon träning idag, får se hur lång jobbdag det blir… Siktar hur som helst på ett cykel-intervallpass innan flyget till Sundsvall imorgon.

De senaste två veckorna har jag försökt att cykla på, var än jag befunnit mig på turnén. Mycket intervaller. Hittade på ett nytt intervallpass där jag kör 4 min högt tempo (110-115rpm), 2 min tungt motstånd (100-105rpm). Alltså 4-2-4-2-4-2-4-2 med 1 min aktiv vila mellan intervallerna. Jobbigt!

Annars har den senaste tiden, sett ur ett löpperspektiv, mest handlat om att hang in there. Flåset är rätt bra och jag börjar få upp styrkan. Det första är bra för löpningen (när den nu blir av), styrkan är mest bara kul. Såg den här killen Universal_Athlete på Instagram som körde chin ups (handflatorna vända utåt) med 50kg hängandes i bälte. Blev peppade. Började hänga på vikter. Med 30kg kan jag göra några stycken, hittills har jag bara lyckats göra en chin up med 40kg. Kanske 50kg inte är så långt borta…

Kan ju alltid hoppas att det kommer ut en ny revolutionerande rapport som säger ”Chin ups gör dig till en snabbare och mer uthållig löpare”. Men det lär väl inte hända? 

Så här har träningen sett ut:

Mån 28/3      Cykel. Intervaller. 10x4min

Tis 29/3        Bänk, chin ups, mage

Ons 30/3      Cykel. Intervaller. 10x5min

Tors 31/3      Crosstrainer 15, bänk, chins, mage

Fre 1/4         Cykel. 60. 4-2-4-2-4-2. Snabbt /tungt

Lör 2/4         Push ups, mage

Sön 3/4

Mån 4/4       Chins (35kg), Knäböj

Tis 5/4         Cykel. Intervall. 4x(4-2) snabbt/tungt

Ons 6/4       Chins, marklyft

Tors  7/4     Cykel. 40min tempo

Fre 8/4

Lör 9/4        Chins (40kg), knäböj, bänk, bröst-kabel, mage

Sön 10/4     Cykel. Långpass 2tim

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s