Träna en annandag påsk

28 mars, 2016 — 6 kommentarer

FullSizeRender-151

Glad påsk – Efter ett hårt träningspass är det skönt att få slänga på sig lite läppstift, smink och huckle. För jag är ju inte bara en marathonlöpare. Jag är pappa och påskkärring också!

Återuppstå – Senaste förkylningen satte tvärstopp för träningen i en rad dagar. Var helt knockad med ont i leder osv. Men när den väl började släppa så kunde jag känna det i hela kroppen. Det är en skön känlsa när man börjar känna att krafterna och energin är på väg tillbaka. Jag kan bli hopplöst neggig när jag blir sjuk så där. Därför är det som att återuppstå när jag väl blir frisk igen. Nu hoppas jag bara att min vänstra hälsena skulle vilja återuppstå snart. Man måste få tro på mirakel! 

Ond bröd död – Den ständiga jakten på mat under turnén har lett till att jag gått ifrån att knappt äta bröd till att få i mig ”enorma mängder”. Jag är en sådan som blir hungrig mest hela tiden och det är problematiskt nu är matrutinerna så off, speciellt de dagar då vi reser och spelar samma dag. Därför blir det ofta en rejäl frukost som jag hoppas kunna stå mig på så länge som möjligt. Brukar ta med två stora mackor – enklast helt så – och en del frukt från frukosten, som jag antingen kan ha i bilen eller tar med upp på hotellrummet så jag slipper springa runt på stan och leta mat så fort hungern kommer. Vilket den gör ganska snabbt efter frukosten. Så det här har alltså medfört att jag får i mig vääääldigt mycket bröd. Och jag tycker magen börjar känna av det. Både på utsidan och insidan, så säga.

Grymma gym – Det första jag och många i ensemblen gör när vi checkar in på hotellen, är att fråga om de har ett gym eller om de samarbetar med något. Ofta har de det ena eller det andra upplägget. Tyvärr så brukar hotellgymmen vara ganska kassa och extremt tråkiga att träna i. Om hotellet samarbetar med ett gym så får man vanligtvis betala en slant, allt från 50-120kr. Att betala drygt 100 spänn för att köra ett återhämtningspass känns ju knappast lockande. Men om jag bara hade tänkt till lite (!!) så hade jag många gånger kunnat undvika att betala för att gymma. Tyvärr så är det en viktig detalj som jag lyckats glömma bort varje gång vi kommer till en ny stad… Ibland har jag svurit över hur dåligt ett gym var och hur dyrt det var. Inte sällan har det då varit Fredrik vår ljudkille som påpekat ”Men David, varför gick du inte till Sats, du har ju guldkort där?” Duh.

Cykel, cykel och en liten crosstrainer – De två senaste veckorna efter det att jag återuppstod så har det trampats motionscykel. Inte så mycket som jag hade hoppats på men ändå. Två korta långpass på 2tim respektive 1.5tim. Två tempopass på 60min. Intervallpass 10x3min – den dagen fick jag även in ett styrkepass på kvällen. Yes! Utöver detta så har det blivit några återhämtningspass och en del styrketräning. Och jo, nån timme crosstrainer!

VM i tåhävning – I juni åker jag till Azerbaijan för att tävla för Sverige i första upplagan av VM i tåhävning. Formen känns bra och jag tror starkt på en pallplats. Självklart siktar jag på guld men motståndet är starkt. Senaste tiden har verkligen varit en utmanande resa och jag har tränat hårt och fokuserat varje dag. En gång i tiden höll jag på med löpning, men det var för länge sen. Nu är det tåhävningar som gäller!

 

6 responses to Träna en annandag påsk

 1. 

  Hoppas du får ordning på din hälsena snart.
  Förresten, vad menar du med att det kanske bara är någon i Mölndal som bryr sig? 🙂
  haha … minns inte exakt vad det handlade om nu men det var i podden Löparsnack.
  Kanske inte är så många från Mölndal som läser din blogg förutom jag då 🙂

  Gilla

  • 

   Mikael! I samma sekund som jag sa Mölndal i podcasten så kom jag ju att tänka på dig, ”fan hoppas inte Mikael tar illa upp nu.” Jag tror jag hade Mölndal i mitt huvud från tävlingen när du fick en JCRE-bag. Så det var det som poppade upp ; )
   Angående hälsenan, tack! Jag hoppas verkligen kunna springa igen snart.

   Gilla

 2. 

  Haha … skrattade mest åt det. Kul att Mölndal nämns i så stora sammanhang 🙂

  För min del är det jäkligt kul att springa nu. Allt bara flyter på trots ett efter några dagars frånvaro på grund av en lättare förkylning. Det är svårt att hålla igen i löpningen även om jag kanske borde det på distanspassen (transportlöpningen) eller ska man bara gå på känslan? Det är väl det jag gör allt som oftast.
  De två tävlingar jag gjort i år har jag verkligen krossat mina PB. Hoppas att fortsättningen av 2016 går lika bra

  Gilla

 3. 

  Vårloppet i Skatås. Kuperad grusbana på 7.78 km … Pers med 59 sek till 28.45
  Seedningsloppet i Gbg till Göteborgsvarvet (som jag inte ska springa) pers med 31 sek över 10 km till 36.06
  Som jag skriver till alla andra så kan jag inte förklara varför det blir pers just nu och med så pass stor marginal. Kontinuerlig träning över ett par år eller större fokus på kvalitetspass sen jan. Har kört mycket backträning sista 2-3 månaderna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s