Man cold – återkomsten

13 mars, 2016 — 2 kommentarer

FullSizeRender-150

Så satt man då här på ett hotellrum i Halmstad, med en man cold. Igen. En styggelse som verkar ha något emot just mig. De andra i ensemblen har småsnorat lite grann de senaste dagarna, men studsat tillbaka i form på nolltid. Själv känner jag mig helt knockad. Har ont i leder, i huvudet, täppt i näsan och lock för öronen. Jag som precis hade förlikat mig med tanken att cykla mig i form, nu när hälsenan inte vill samarbeta. Det är sådana här gånger det känns som att hela universum är emot en av någon underlig anledning. Ja, jag sitter här och tycker synd om mig själv det gör jag, som annan ynklig liten bloggare. Men det är bättre nu än igår. Då var det riktigt synd om mig. Tyckte jag i alla fall. Spenderade halvdagen och hela kvällen i soffan (ser alltid till att få ett extra schysst hotellrum. Klart värt det) och kollade House of cards, åt godis och hamburgare. Buhu.

Nu sitter jag och knappar iväg min misär på datorn medan jag äter på mackor och melon från frukosten (ser alltid till att få med upp extra frukost till hotellrummet. Klart värt det). Humöret är på väg uppåt. Av någon underlig anledning. För dagen kan varken fyllas av löpning eller någon annan form av träning och vädret i Halmstad är trist osv osv. Å andra sidan, jag har fortfarande några avsnitt kvar av House of cards. Always look on the bright side.

Nej, det här med löpning är inget skämt. Så förbannat segt det kan vara ibland att få komma igång eller att få hålla igång för den delen. Snart är det april och då bara två månader kvar till Stockholm Marathon. Jag vet att jag sagt att jag är redo att stå över maran. Men innerst inne finns alltid den där viljan hos mig att göra en storslagen comeback. Att resa sig från ett underläge. Att lyckas med det som ingen trodde var möjligt…

I alla fall, jag hann få in ett bra tempopass på cykel och ett ordentligt styrketräningspass i veckan, innan den elaka förkylningen satte klorna i mig. Nu har jag fullt upp med att försöka ta mig ur dess grepp. Men innan så kände jag mig rätt stark, både på cykeln och vad gäller styrketräningen. Typiskt!

FullSizeRender-148

Tuggar ingefära, suger på Esberitox, pumpar nässpray, dricker vatten och sköljer näsan om vartannat. Köpte den här nässköljar-sprutan i Växjö. Vi har redan en sådan hemma, men munstycket (eller nässtycket) är borta, så det blir lite svårt få vattnet att gå igenom näsan. Har gjort några tappra försök. Slutade med att jag hade snorvatten rinnandes över halva mig. Men den nya funkar fint. Om den gör någon skillnad det vet i tusan. Can’t blame a man for trying.

Tipsade en kompis som också dras med skador och annat löpstrul att testa yoga for runners på Youtube. Tar bara 20 min, sa jag. Han svarade att ”Du, mitt schema är redan fullspäckat med rehabövningar. Det är det enda jag har tid med. Löpning? Glöm det.” Kan känna igen mig. Ibland tar rehab/prehab och att bli frisk från diverse sjukdomar upp så mycket av ens tid att man nästan glömmer bort att det är löpning man håller på med.

I tisdags påbörjade jag stötvågsbehandling av hälsenan. Jag var då i Kristianstad och skulle egentligen boka tid i Stockholm, ganska många dagar framåt. Men hittade av en slump ett ställe som låg 300m från hotellet. Dessutom hade de en ledig tid lite senare den dagen. Perfekt! Så nu är det igång. Nästa tid är nu på tisdag.

FullSizeRender-149

Har jag nämnt att jag köpt sandaler? Trodde aldrig den dagen skulle komma då jag skulle glida runt i ett par riktiga-fotriktiga-förskolepedagog-sandaler. Men den dagen kom. Och jag skäms inte för det! De är grymma. Bestämde mig att köpa ett par efter ett samtal med Tommie Nordh (29.37 på 10000m) på Stockholm Marathon Gruppen som berättade att när han hade haft problem med hälsenan så hade han sett till att aldrig gå barfota, inte ens hemma.

Ok, det var det hele.
Om någon svischar förbi er i spåret så skulle det kunna vara jag som gör en storlagen comeback!
…men förmodligen är det bara någon random frisk och skadefri löpare. Så spring om hen!

 

 

2 responses to Man cold – återkomsten

  1. 

    Du är rolig. Och Nazaline funkar. Krya bror!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s