Löparsnack och en massa cykel

23 februari, 2016 — 2 kommentarer

I veckan som varit var jag med i podden Löparsnack (sänds om ca 2 v). Så mycket löpning blev det dock inte. Men snacka går ju. När man tränar löpning ska man däremot passa sig för att bli överexalterad och säga/skriva saker som ”Nu är jag på gång!”. För det verkar som att det oftast är då som smällen kommer. Efter söndagens (14/2) långpass i Tammerfors, så sa hälsenan Nej!. Haltade rejält efteråt och hade jobbigt ont. Att ge sig ut dagen efter på ett återhämtningspass var bara att glömma. Hälsenan kändes vara i så pass dåligt skicka att jag undrade om när jag överhuvudtaget skulle börja springa igen. För även om man med tåhävningar kan få hälsenan att kännas bra för att kunna gå någorlunda smärtfritt, så förstörs det dubbelt upp så fort man börjar springa. Det är en ekvation som är knepig att slingra sig ur. Tur då att det är så förbannat kul att sitta på en motionscykel! Så fick det bli. Bestämde mig att köra på ordentligt med excentriska tåhävningar och hålla mig till cykel kommande vecka. Kul? Nej, nej. Nödvändigt? Absolut.

Måndag

Tog mig haltandes ner till det kalla källarliknande gymmet på hotellet. Värmde upp på crosstrainern i 20 min. Det var den enda genomblödningen som benen skulle få. Pallade inte kör något längre återhämtningspass. Istället körde jag chin ups, bänk, rygglyft, sit ups och plankan. Men hela tiden smög de där ältande tankarna om löpning omkring och försökte störa mig. Klart jag hellre hade varit ute på en runda och sprungit runt som alla andra glada skadefria löpare. Men icke. Istället tvingas man, pga en fjuttig sur liten sena, ner i en bensinluktande-källar-garage-håla där träningsglädje inte direkt sitter i väggarna.
Som tur var blev det inte måndag hela veckan.

Tisdag

Av alla gym jag någonsin sett så var det i Esbo i särklass sämst. Utan tvekan. Vad är grejen med att endast ha två små små ynkliga kettlebells, en gammal ribbstol och några pensionärs-maskiner som använder lufttryck istället för vikter!? Hopplöst. Men där stod en motionscykel från typ tidigt 90-tal. Nöden har ingen lag. Upp på sadeln och iväg. 10x3min.
Om du har planer på att åka till Finland för att bo på hotell och bodybuilda lite i några dar. Åk inte till Esbo!

Onsdag

Efter ca tio dagar i Finland så var det dags att åka hem. Vi hade fått ett otroligt fint mottagande av den finska publiken och av personalen på teatrarna där vi spelade. Men det kändes skönt att åka hem. Taxin gick 9.00 och med lite hjälp av den exotiska tidsskillnanden så landade vi redan kl 11.15 i ett soligt och vårliknande Stockholm. Jag och Anna gick på en kort långpromenad innan vi slog oss ner på ett ställe i Hornstull för något äta. Och en liten stor stark! Efter det var jag knockad. Slut som artist, som mamma brukar säga. Jag antar att tio dar i Finland tar mer på krafterna än man kan tro. Eller så är det bara jag som är klen och saknar den rätta sisun… Hursomhelst så blev det ingen träning den onsdagen.

Torsdag

Det är alltid skönt att vakan i sin egen säng. Eller ok, det kan väl bero på var man befinner sig i livet, civilstånd o så. Sen är det ju inget fel med att vakna i en mysig bungalow på någon paradisö i Thailand. Men riktigt så kul ser inte min vardag ut just nu.
Iaf, lämnade Vera Lo på dagis. Då jag inte hade gjort det på några dagar så kändes det mer… eh högtidligt än vanligt. Hon har börjat på akrobatik och har fått ett par träningstights. ”Nu kan jag följa med dig och springa, pappa”. That’s my girl.
Men pappas hälsena håller på och krånglar, så pappa får lov cykla cykel istället förstår du… Men det sa jag förstås inte. Senare efter en lyckad och lycklig dagislämning så satt jag på cykelsadeln och trampade frenetiskt. 10x3min m 1 min aktiv vila. 110rpm. Motstånd 9. Det var sjukt jobbigt av någon anledning. Det brann i framsida lår. Men något bra ska väl komma av det passet också. På kvällen var jag och Anna tillbaka i Hornstull för mer mat och dryck innan jag skulle åka igen nästa dag, till Vara.

Fredag

I mina träningsanteckningar i mobilen så står det: push ups. Så ja, det var väl det hele!

Lördag

Steg upp strax innan sju för att försöka snabbt bränna av ett 2 timmars långpass. Igen, en ekvation som är knepig att slingra sig ur. Men de två timmarna gick förhållandevis snabbt. Höll ett hyfsat tempo hela passet. 100rpm, motstånd 9. Läste lite artiklar och kollade Youtube-klipp på mobilen, bl.a lite stand-up med Jim Jeffries –whoa, han är rätt rå! Började inte lyssna på musik förrän sista halvtimmen. Vips, så var jag klar. Var pigg och fräsch hela dagen tills vi skulle gå ut och göra Göteborg på kvällen, efter föreställningen i Trollhättan. På Yaki-da blev pappa plötsligt väldigt trött. Två öl senare gav jag upp.

Söndag

Tog sovmorgon till 10. Sköönt. Bodde på hotell Eggers i ett väldigt stort och vackert rum med balkong. Vardagslyx. Gillar verkligen Eggers. Nu hade jag inte sprungit på en vecka och jag hade kört excentriska tåhävningar fler gånger om dagen. Hälsenan kändes underlig men bättre. Så jag bestämde mig för att testa att springa. Men först skulle jag medverka som gäst i podcasten Löparsnack. Hade fått en förfrågan att vara med tillsammans med två andra löpare o bloggare – Anna Nystedt och Staffan Dahlgren – klicka på namnen för att komma till deras bloggar. Vi skulle prata om Race reports – bl.a om hur vi skriver våra och vad vi själva gillar att läsa om i en race report. Avsnittet spelades smidigt in via Skype. Så där satt jag i en av mina fåtöljer på hotellrummet, med fötterna på bordet och bubblade på. Får väl se hur resultatet blev. Avsnittet sänds om ca två veckor. Det var iaf kul att vara med. Fick tillfälle att prata om ett stort löparprojekt som jag håller på med. Det är några detaljer kvar att lösa, men så fort alla bitar är på plats så kommer jag skriva om det! Om och om igen.
Efter inspelningen med Löparsnack, så kunde jag till slut sticka ut och springa. 10 trevande långsamma kilometrar. Det funkade. Hälsenan är fortfarande underlig. Men bättre!

 

 

 

2 responses to Löparsnack och en massa cykel

 1. 

  Säg till om du kommer till Göteborg med teatern så tar viken löptur 🙂
  Hoppas du får ordning på hälsenan.
  Kul med det fina mottagandet i Finland

  Gilla

  • 

   Mikael! F-n vi var ju o spelade i Göreborg i måndags (22/2). Utsålt på Stora Teatern. 600 platser. Galet tryck med stående ovationer. Det var en fantastisk kväll!
   Synd att du inte hojtade tidigare, hade lätt joinat på en runda. En annan gång!
   Kommer förresten till Gbg imorgon (tors) spelar i Kungsbacka. Åker hem på fre. Skulle kunna ta en löprunda på fre morgon!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s