Det går sådär nu…

19 december, 2015 — 6 kommentarer

FullSizeRender-131

Efter flera månader så är den nu här…  Man cold 2015. Hade ovanlig tur och slapp bli sjuk under hela träningsperioden inför NY Marathon. Men nu är den alltså här, precis när jag hade tänkt att ”steppa upp träningen”. Nej, det är riktigt segt just nu. Har svårt att hinna med någon träning överhuvudtaget. När det väl finns tid så saknas inspirationen, och disciplinen finns inte där på samma sätt som tidigare. Samtidigt verkar det som folk träna på för fullt till höger och vänster, och att jag är den enda som inte kommer igång. Så är det säkert inte, men stundvis så känns det som det i alla fall. Jag vill också vara på g!

Tyvärr har jag fått känningar i posterior tibialis igen. Kör rehab för fullt. Är rädd för att det kommer måsta bli en hel del cykling närmsta veckorna. Ja ni hör ju hur det låter, knappast muntert. Det har även varit trögt på bloggfronten. Svårt att skriva blogginlägg ur ett sånt här läge, dels för att det inte händer något direkt spännande rent träningsmässigt och dels för att tiden inte riktigt räcker till. Helst vill jag ju kunna komma med något inspirerande, men nu vet i tusan vad jag ska dra till med. Oh well, jag får anta att alla går igenom liknande faser av torka, tidspress och man colds. Det är i alla fall här jag befinner mig just nu.
Var på väg att bli frisk för några dagar sedan. Kände mig bättre, hade inte alls lika ont i halsen längre. Tänkte att det skulle funka att börja träna igen. Så jag körde styrketräning i måndagskväll efter middag och fix med barn. Dagen efter steg jag upp 05.45, innan frukost och fix med barn, och gick ner till gymmet för att cykla. Dagen efter det? The man cold just got worse! Där fick man för att man var för ivrig. Så nu är det bara att vänta ut förkylning…

Skärmavbild 2015-12-19 kl. 12.23.45

Kollade på lite olika marathon att springa till våren. Hamburg 17 april verkade riktigt intressant. Snabb bana, nära, lagom med tid kvar osv. Men turnéschemat för föreställningen som jag ska ut med i februari är massivt, så Hamburg är inte det enda marathonet som går bort – Paris, Rotterdam, London mfl. Turnén sträcker sig ända till mitten av maj, så det alternativ som kvarstår i vår är typ Stockholm Marathon. Hur f-n ska jag kunna springa personbästa på en sådan bana?

So what’s good!? Få se, jag köpte ett par nya löparskor häromdagen. Mest för att trösta mig själv lite, tror jag. Ett par Saucony Ride 8. Har inte testa dem än, men jag ser fram emot att göra det. Snart…

Hoppas det går bättre för er med träningen, än det gör för mig just nu. Men jag kommer tillbaka. Alltid!

Allt gott!

 

 

 

 

 

 

 

6 responses to Det går sådär nu…

 1. 

  Bara kämpa vidare!! Kom igen!! 🙂

  Gilla

 2. 

  Kolloidalt silver, läs på om det.. ja när du hittar tiden! 🙂 God jul!

  Gilla

  • 

   Tack Leila! Har kollat upp det nu på juldagsmorgon ; ) Verkar mycket intressant. Men det fanns även forskningar på att det kan vara farligt för hjärnan. Ska kolla några varv till innan jag testar. Men tack för spännande tips!
   Hoppas allt är bra med dig!

   Gilla

 3. 

  Känner igen mig. Skada höll mig borta under september oktober (även om jag sprang skadad under stora delar av augusti också). Började komma igång försiktigt med löpningen igen i november. Blev sjuk och var tvungen att vila två veckor igen. Sen andra veckan i december har jag försökt börja om igen. De dagar då jag inte springer längtar jag ut men när jag väl är ute så saknas den där riktiga motivationen.

  Ja ja .. bara bita ihop och hoppas att det lossnar för oss. Ingen mara i år utan jag kommer ha fokus på halva distansen. Vill gärna komma under 1.20
  Köpenhamn i september är det stora målet 2016

  Lycka till!

  Gilla

  • 

   Mikael! Tack för kommentaren. Ja vi får väl bara försöka att acceptera att vissa perioder är det segt pga av skador, sjukdom osv. Men inte f-n är det kul. Frustrerande är var det är.
   Tycker iaf att det låter spännande med din satsning på halvmaror. Ser fram emot att höra hur du tänker lägga upp träningen för det.
   Ska hålla det där med halvmaror bakom örat…
   Önskar dig ett Gott Nytt år och hoppas du fortsätter att kolla in bloggen 2016!!
   Lycka till m löpningen du med!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s