Träna! Det är så mörkt.

6 december, 2015 — Lämna en kommentar

FullSizeRender-130

Jag får erkänna att jag inte känt någon större motivation att springa de senaste veckorna. Det här mörkret och den här kylan är verkligen inget för mig. Det är under den här perioden som jag ofta kan känna mig allmänt trött och låg. Jag tror jag har skrivit det förut, men jag påverkas verkligen av mörkret och mår som bäst när det är ljust ute. Har i alla fall köpt D-vitamintabletter, som ska vara bra för en nu när solen knappt visar sig. ”De här D-vitamintabletterna är extra kraftiga”, sa hon som hjälpte mig på hälsokostaffären. Dessutom var de på kampanjpris. Inte mycket att fundera på då. Ja, nu bor vi där vi bor och det är bara att bita ihop. Snart är det vår! Man ska tydligen tänka positivt också.

Det har blivit en del träning trots allt. Några lugna löprundor, en hel del boxning på säcken som vi har i Brf’s gym. Alltid kul. Är lite sugen på att plocka upp thai-boxningen igen. Får se om det är möjligt med schemat som på senaste varit fullspäckat och inte verkar bli ”bättre”. Mest har det blivit styrketräning. Har kommit igång med Starting strength som består av basövningar som knäböj, marklyft, chin ups etc. Är redan stor som ett hus… Så klart. Dagarna har verkligen rusat förbi. Luckorna för träning har inte varit överdrivet många. Efter godnattsagan för Vera Lo har jag ibland stuckit ner till vårt gym i grannhuset. Kört en timme där, sen upp och stretchat medan jag guidat nästa barn mot sängen med påminnande tillrop från yogamattan. Häromdagen hann jag sticka ut på en löprunda efter jobb, innan jag skulle hämta Vera Lo hos en dagiskompis. Tänkte att jag plockar upp henne på vägen hem från rundan. Det var lagom smart. Stod där i deras hall och hjälpte Vera Lo på med kläderna medan jag kände hur svetten rann. Problemet var mest att när vi skulle hem så var det ju ännu mer svinkallt ute och det går inte särskilt fort att promenera med en 5-åring. Jag blev snabbt nerkyld. Det slutade med att jag bar Vera Lo på ryggen och bad henne hålla om ordentligt. Lyckades bli varm igen någorlunda snabbt. Ungefär så där har det sett ut den senaste tiden – har fått sticka in små träningspass här och där.
Jo förresten, en sak till. Jag har ätit mycket på senaste. Väldigt mycket. På så sätt skulle jag vara redo för ett marathon imorgon. Kolyhydratladdningen har det inte varit något fel på.

I morse när jag vaknade kände jag mig nöjd för det var riktigt tidigt på morgonen och jag var förvånansvärt pigg. Skulle ut och springa. Kändes som att det var ”på riktigt” igen. Men icke. Jag märkte snabbt att klockan inte alls var typ 6.45. Den var efter 9! Och så där fortsatte det. Det var inte alls så mörkt ute värt att skryta om. Inte svinkallt heller. Fick stanna och ta av mig en tröja och mössan. Gömde de längs spåret. Gps-klockan satt inte alls på armen. Glömde den hemma. Då kändes det inte längre som att det var ”på riktigt”. Kände mig mest som en rookie. Igen. Men jag e int bitter. Myste på i den oväntat varma höstluften. 13 episkt korta kilometrar. Vad är väl ett marathon?
Något nytt lopp har jag inte lyckats bestämma mig för ännu. Märker att många redan har börjat träna inför nästa utmaning. Själv är jag inte där än. Mañana, mañana. Stockholm Marathon vore lite kul att springa i år faktiskt. Det var ju mitt första marathon. 2013. Har inte sprungit det sedan dess och det vore kul att få revansch. Med revansch menar jag helt enkelt att komma i mål under 3 timmar. Och helst mer levande än död. Detta misslyckades jag med på första försöket.

Nej, kanske är det dags att steppa upp träningen nu. Det går väl inte att förlita sig enbart på några vitamintabletter att ta sig igenom höst och vintermörkret!

 

 

 

 

 

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s