Semesterplaner

5 juli, 2015 — Lämna en kommentar

FullSizeRender-105

”Running never sleeps”. Kom ihåg var ni hörde det först! Så hur får man in alla sina löppass på familjesemestern utan att det blir dålig stämning? Åker med familjen till Mallorca på tisdag, i två veckor. Hyrt hus i en liten by i bergen. Passar på att ta ett uppehåll från bloggandet. Men inte från löpningen. Hoppas på att få in ett gäng soliga pass i ny och skön miljö. Frågan är bara när. ¿Quando? Semestern är ju inte precis enbart till för min löpning. It’s family time! Så vad göra så att alla är nöjda o glada och stämningen hålls på topp? Det är inte helt enkelt ibland. Att stiga upp råtidigt och hinna springa innan alla vaknat är så klart ett alternativ. Kommer säkert känna mig pigg och fräsch första timmarna av dagen. Men risken är stor att jag såsar ihop runt två-tretiden. Och det är ju inte så kul för resten av familjen. Inte för mig heller för den delen. Risken finns också att jag råkar väcka halva huset på väg upp o ut (garanterat dålig stämning). Sen tycker jag inte att det är särskilt lockande att stiga upp så tidigt. Inte heller är det vidare skönt i kroppen att springa ”mitt i natten”. Men det ska nog lösa sig. Soluciones buenos! Får hålla mig flexibel, planera så gott det går och ta tillvara på de öppningar som ges. Förhoppningsvis blir det inte allt för mycket dålig stämning pga min ständiga vilja att sticka ut och springa. Men lite good ol’ fashioned ”semester irritation” får vi nog räkna med… Tydligen är det galet varmt där nu. Loco caliente. Ca 35-40 grader. Men det ser jag bara fram emot. Ska bli skönt att komma iväg. Mest skönt att komma fram. Önskar att det gick att knäppa med fingrarna så var man framme och allt var uppackat och klart. Liksom jag önskar att jag ibland kunde knäppa med fingrarna och vips så var ett bra och underhållande blogginlägg skrivet och publicerat. Speciellt en sådan här vecka, som varit fylld med tre födelsedagar (barnens morfar, Joshua o Anna) med allt vad det innebär plus fix o förberedelser inför resan.

Så nu sitter jag här på söndagkväll och småsurar över tidsbrist, alla måsten och packning. Hatar att packa. Vill inte ha med mig nåt. Orkar inte packa. Löparskor, linne och shorts räcker väl? Sommarkläder är jag sämst på. Speciellt jeansshorts och sånt. Vill helst alltid gå i mina svarta jeans. Tycker jag ser ut som en sjöbruten jättebebis i shorts. Förutom träningsshorts då. Sen är jag helt oduglig när det kommer till att packa för familjen. Och det är ingen skön känsla. Oduglig. Värdelös. Usch. Står där som ett fån i vardagsrummet och bara stirrar på de tomma gapande resväskorna. Samtidigt som jag är känslig för att bli tillsagd vad jag ska göra, så önskar jag i sådan stunder inget annat. Eller visst, om jag kunde knäppa med fingrarna och… magi – Packade väskor. Skrivet blogginlägg. Framme i Spanien. Öl i handen på altanen!
Men men, en sak i taget. Snart är jag där. Tills dess kan jag ju alltid fatta mig kort. Så, veckan har i korthet bestått av: 1. Stressad och kort måndagsrunda. 2. Backintervaller på tisdagen 8x320m i rätt brant backe snittempo 3.35min/km. 3. Styrketräning på onsdag. 4. Ingen tid för träning på torsdag. 5. Intervaller på fredag. 6. Resten av veckan fick löpningen stå åt sidan för födelsedagsfestande.

Skärmavbild 2015-07-05 kl. 22.17.51

På fredagen när jag skulle köra intervaller var det riktigt varmt. Mucho caliente. Hot as balls (skumt uttryck som ända har en viss klang) Hade nog lite övertro på vad jag var redo att prestera. Tänkte köra 3-2-1km. Snabbt. Rapido! Eventuellt x 2. Så blev det icke. Efter ca 2.7km i 3.23 tempo så vek jag tyvärr ner mig. Onödigt. Mucho onudigo. Här borde jag bitit ihop och fortsatt, även om jag måste sänka farten. Tyvärr tog jag inte tillvara på tillfället att utmana mig själv, utan stannade istället. Var besviken efteråt. Hämtade andan och körde 6 x 370m. Avslutade med sista 370m i 2.55 tempo. (Tider nedan) Det blev ett lite abrupt slut på det tänkta passet. Tog vatten över huvudet helt enkelt genom att öppna med en 3km intervall i så pass högt tempo. Oh well, tror kanske att det får bli 5 x 2000m nästa gång. Det är bara att nöta på!
Nu ska jag nöta ett avsnitt av American Crime. Så ni får ursäkta det abrupta slutet på det här inlägget. Finns så mycket mer jag önskar att jag hade tid och ro att brodera vidare på – drömmen om New York Marathon som väcktes till liv igen häromdagen när jag märkte att jag kommer vara spelledig 30 okt – 4 nov(!!!), de fortsatta dagdrömmarna om löparäventyr i fjäll och natur och hur mycket jag älskar, älskar, älskar löpning!
Men det får jag ta efter semestern i Spanien.
Önskar er en fin sommar, all lycka till med löpningen och enbart bra stämning på semestern!

 

Skärmavbild 2015-07-05 kl. 23.14.16

 

 

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s