En vecka kvar till Paris Marathon

5 april, 2015 — 6 kommentarer

Att missa Paris Marathon p.g.a sjukdom vore en mardröm. Med en vecka kvar är det typiskt nog sjukstuga här hemma. Anna ligger i någon slags influensa. Feber, ont i halsen och värk i leder. Både Vera Lo och Joshua är snorar. (Uppdaterat 7/4. Nu har även Vera Lo högfeber) Varenda påskplan har fått ställas in. Fasar för att dras med ner i sjukträsket. Efter månader av disciplinerad träning så skulle det kännas fruktansvärt att bli sjuk bara dagar innan starten. Kan inte ens tänka mig hur stor besvikelsen skulle vara. Vill inte tänka mig det!
Så jag försöker desperat att hålla mig frisk genom att trycka i mig det ena och det andra preparatet. Om ni har tips på dunderkurer så skulle jag vara väldigt tacksam om ni ville dela med er av dem här!

Tuggar stora bitar ingefära. Bra för immunförsvaret. Även bra för matsmältningen, håller nere kolesterolet i blodet och motverkar gasbildning i magen. En kompis till Anna tipsade om Wild Oregano oil. Ska tydligen vara grymt bra för att höja immunförsvaret. Ganska dyr burk (240kr). Men den innehåller 60 kapslar och man behöver endast ta 1 kapsel/dag. Finns att köpa i Life butiker. Tar en c-vitamin brustablett varje morgon eller efter ett pass. Testar de här halstabletterna för första gången, Manuka Honungstabletter. Består av propolis som framställs av bin som använder det som tätningsmaterial i bikupan. Fräscht…
Köpte Spirulina till Anna. Den använder jag själv nu och gör smoothies på. Fräscht…

Utöver det så försöka jag kryssa fram här hemma mellan sjuklingarna. Och jo, de där härliga kyssarna som vanligtvis bara gör en gott, de har jag och Anna fått dra ner på. Rejält. Tyvärr. Men som jag hörde sägas i en film nyligen ”A moment of pain is worth a lifetime of glory”.

Fast hur mycket man än försöker kontrollera situationen och hålla sig frisk och skadefri så finns det ju inga garantier för att man lyckas. I allt pådrag är det lätt att klanta till det. I onsdagskväll råkade jag kliva på en av mina massage-bandybollar. Halkade till och höll på att vricka foten!! Seriöst!? Pinsamt. Ja, det var den rosa. Den röda slarvades bort av barnen…

WHEN THE ONLY WAY IS UP. GO BALLS DEEP!

…tills den slarvades fram igen. Så nu har jag två. Men den rosa är så klart min favorit. Anyway, det hade ju varit lagom förnedrande att inte kunna springa marathonet p.g.a att jag skadat mig på min rosa massageboll.

I måndags avverkades sista långpasset. 2.5 tim på crosstrainer. Done! Skönt. Vilade på tisdagen för att sätta igång med formtoppningen nästa dag. 13.5 km crosstrainer varav 3x5min intervaller i högt tempo. 215-220spm, 11 motstånd. Kunde känna hur förhållandevis lätt det vara att ta sig igenom passet. All den träning som kroppen absorberat de senaste månaderna finns där. Nu gäller det bara att vässa den samtidigt som man låter kroppen återhämta sig. Dessvärre fick jag känningar i hälsenan efter onsdagens pass. Har inte haft så ont på länge. Kändes inte alls bra. Oroväckande. Så torsdagens återhämtningspass fick bli på cykel  40 min + detta styrkecirkelpass:

Fredag var det dags för intervaller igen. 3x( 1km i 215spm, 1km i 220, 1km 210) med 15sek vila. 3min vila mellan set. Igen kändes det riktigt bra genom alla intervaller. I förhållande till de längre intervaller jag kört tidigare så var det lätt att klara av dessa kortare. Men en viktig liten detalj är förstås att jag pratar f**king CROSSTRAINER!! Inte löpning som ni löpare ägnar er åt.
Lördag vila.
Avslutade träningsveckan tidigare idag med 1.25 tim crosstrainer. Lagom tempo. Höjning sista 10min. Varje kväll har jag sett till att köra någon form av fot- och/eller bålstyrka.

På onsdag har jag tid för ultraljud på hälsenan. Då får jag veta hur skadan ser ut. Förhoppningsvis är senan tillräckligt ok för att klara 42km… Just nu hoppas jag bara att jag ska kunna hålla mig frisk.
Det här lär bli sista inlägget innan Paris marathon på sön 12 april. Ni som springer Paris eller Rotterdam eller kanske något annat lopp i helgen, Lycka till!! Vi ses på andra sidan.

 

6 responses to En vecka kvar till Paris Marathon

 1. 

  Wow! Heja och krya. Häftigt!

  Gilla

 2. 

  Bra pannben broder! Hoppas du fixar detta efter allt slit. Ser fram emot att ses. Bless. /CoachLG

  Gilla

 3. 

  3.25 !!! Med bara crosstrainer!! Du är min idol. Bless/LG Skoog

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s