What’s in the box?

31 mars, 2015 — 2 kommentarer

FullSizeRender-28 kopia

Tänk om vad än ni önskade fanns att köpa. På förpackning. Kanske i en liten låda. Vem vet kanske kommer det vara möjligt en dag. Well… Enligt vissa reklamer så får en i alla fall nästan känslan av att det vore möjligt redan idag!
Tänk er att det fanns att köpa ”6 mån marathonträning” i en liten ask. Sex piller. 1 per mån. Intages oralt. OBS! Överskrid ej rekommenderad dos.
Nej, ingen vidare sport i det!

”Life is like a box of racing flats. You never know what time you’ll get.”
De få grejer jag köper till löpningen hoppas jag så klart ska göra det bästa jobb som just den produkten kan göra. I torsdags, bara 17 dagar kvar till Paris Marathon, var det givetvis helt för sent att köpa nya tävlingsskor. Men mina Nike Lunarspider 3 har hängt med lite väl länge nu. Sedan 2013. De har tagit mig igenom mina två marathon. Tack för det! Då allt ändå är lite upp och ner inför det här loppet, varför inte köra på. Så nya skor fick det bli trots allt.
Jag var rätt säker på vilka det skulle bli. Hade provat dem tidigare på löpband i butik. De kändes väldigt bra. Perfekt passform för mina fötter, tunna men fortfarande bra dämpning och med ett grymt driv i frånskjutet – jävlar i min lilla låda! Dessutom passade mina ortopediska inlägg väldigt bra i skorna. Huruvida de kommer att ta mig i mål under 3 timmar det återstår att se.

När jag nu öppnar min marathonträningslåda så är det med glädje jag kan konstatera att där bara är formtoppningen kvar. Ska bli riktigt skönt att dra ner på träningsmängden och sen äntligen få springa den här maran. Sista långpasset – 2.5tim på crosstrainer – avklarades igår (mån 30/3). Nu väntar kortare och lättare pass. Om än en del med hög intensitet. Det känns mäktigt att äntligen vara framme vid den här fasen i träningen. Då allt ställs på sin spets. Har tidigare skrivit att jag kan bli lite nojjig inför ett marathon. Den nojjan brukar komma ungefär vid det här laget. Nu gäller det att hålla sig på banan fram till race day. Inga förkylningar eller andra sjukdomar, inga skador, ingen överdriven stress, få bra med sömn etc. Inga konstigheter! Hjälpte en kompis flytta i helgen. Bar en massa lådor hit och dit. När ett skåp skulle sparkas isär för att sedan kastas, så tog jag instinktivt ett steg tillbaka och sa lite fegt ”Gör det du. Vill inte skada mina marathonfötter”. De nya skorna får jag väl gå in, istället för att springa in. Det gäller att vara kreativ. Think outside the box! Hur kreativt det nu är att gå in ett par löparskor…

För några helger sedan hade vi fest hemma hos oss. Jag och några kompisar sitter vid köksbordet och pratar löpning över en bag in box. Torben, en kompis som också snöat in på marathonlöpning, berättar om sina förberedelser inför Stockholm i slutet av maj. Jag berättar om mina inför Paris. Min gamla vän Göran som vanligtvis är bra på hålla låda, lyssnar mest och småler lite för sig själv. Plötsligt slår det mig att det är ju Görans ”fel” att både jag och Torben maniskt nöter på. Det var ju nämligen Göran-aldrig-sprungit-ett-lopp-Lindohf som hösten 2012 sa ”Jag har anmält mig till Stockholm Marathon”, som fick mig och Torb att anmäla oss. Och så började det, på sätt och vis. Tack Göran!

So what’s in the box?  What’s in the f**king box!?

Adidas Adizero Adios Boost 2. Perfection in a box!

 

Nedräkningen har börjat på riktigt nu. Har lyckats hålla mig frisk ovanligt länge. Hälsenan känns trots allt ganska bra. Hade det varit 42km på crosstrainer så hade jag nog vunnit hela skiten. Men nu väntar som sagt en helt annan motståndare…

In the blue white and red, corner, weighing in at an impressive 42.2km… Paris ”Le fantastique” Marathon!!
And in the black corner, weighing in at 70kg, running for Team JustCantRunEnough… David (nåt coooooooolt!) Lenneman.
Ready. Box!

The Weekly Update

Mån
Långpass – 2.5 tim crosstrainer. Tempoökning sista 30min.
Kväll: bålstyrka

Tis
Återhämtningspass – 1 tim crosstrainer
Kväll: Fotsyrka

Ons
Intervallpass – 2x6km med 5 min aktiv vila. Crosstrainer. 205-210spm. 11 motstånd.
Kväll: Bålstyrka

Tors 
Återhämtningspass – 1 tim crosstrainer + bålstyrka

Fre
Intervallpass – 6 x 5/3   5min 210spm / 3min 200spm. Ingen vila.

Lör & Sön
Vila
Kväll: Fot & bålstyrka

 

2 responses to What’s in the box?

 1. 

  Helvete vad du kört ceosstrainer!!! Bra pannben David. Hoppas du får en skön resa fram till 30 km utan smärta. Jag håller tummar och allt möjligt den 12:e. Jag har ett gäng adepter som kör Paris också. Fika snart? Bless LG56

  Liked by 1 person

  • 

   LG! Ja det har blivit sjukt mycket crosstrainer de senaste månaderna. Står på en as we speak! Har fått svälja känslan av att känna mig extremt löjlig som löpare för jag använder denna maskin. Men jag vill springa marathon, så what to do. Det är bara att kämpa på. Försöker tänka att det här är bättre marathonträning än ingen alls.
   Tack för hållna tummar den 12:e. I’m going to need every single one!
   Yes, hör av dig nästa gång du planerar att komma till Sthlm, så ses vi!
   Allt gott / D

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s