Keep dreamin’

3 februari, 2015 — 2 kommentarer

4533821709

I tanken springer jag. I drömmen likaså. Hur det skulle gå i verkligheten det bävade jag för att ta reda på. Efter ett löpuppehåll på ca fyra månader så var det i måndags dags att pröva att springa igen. Planen var att öka mängden löpning successivt. Att blanda löpningen med den alternativaträning som jag ägnat mig åt forever nu.

Jag började med att värma upp på crosstrainern i 15 min. Sedan klev jag upp på löpbandet. Jag var både förväntansfull och spänd. Satte igång. Försökte slappna av och springa lätt. Oroade mig hela tiden för att det skulle börja göra ont i hälsenan. Det var otroligt härligt att att känna kroppen vara tillbaka i detta efterlängtade rörelsemönster. Det slog mig ganska snabbt dock att hur mycket alternativträning jag än får in så är det svårt att förbereda kroppen, särskilt benen, för alla de stötar man mottar under en runda eller ett lopp. Att springa är något helt annat än att cykla eller köra crosstrainer. Flåset kan jag hämta från de två senare, men musklerna används inte på samma sätt, och det är avgörande.
Men jag njöt ändå av att löpa igen. Underbart är kort sägs det. Efter fem minuter kom smärtan i hälsenan med fullkraft. Det gick inte att fortsätta. Eller visst hade det gått, men det skulle bara vara idiotiskt att fortsätta. Jag saktade ner hastigheten och gick i ca tio min, svärandes och uppgiven. Sen försökte jag igen. Av någon anledning, förmodligen för att hälsenan och om området runt den var varm, så funkade att springa. I alla fall i tio minuter, därefter var det bara att kasta in handduken. Bittert minst sagt. Försökte mig på att träna lite annat men det var svårt att hitta motivationen. Efter att jag duschat och bytt om så var jag tillbaka i tanken igen. Och där sprang jag. Hopplöst optimistiskt…

Senare på måndagen var jag på stötvågsbehandling (säsong 2 episod 1). Jag bryr mig inte hur ont en behandling gör bara det blir bättre. Dessvärre börjar jag bli osäker på hur mycket stötvågsbehandling hjälper. Så länge det inte skadar så kör jag på.
Däremot hoppas jag få en tid här för en skleroserande behandling. Det innebär att ett ämne som t.ex. aethoxysklerol eller policodanol sprutas in i hälsenan. Vid hälsenebesvär har man märkt att det bildas nya blodkärl och nervtrådar i den ömmande svullna delen av hälsenan.  Med injektionen stryps de nya blodkärlen av och smärtan minskar inom några dagar.
Jag är mer än villig att prova detta! Men väntetiderna är lååånga. Mellan 8-12mån. WTF!! (jag menar såklart Well That’s Fantastic…)

Resterande veckan bestod av intervallpass på crosstrainern med tungt motstånd för att efterlikna backe.
Ett 2tim 20min långpass, också på crosstrainern. När jag började använda crosstrainern i oktober förra året, så tyckte jag 30 min var helt olidligt länge. 1 tim var mentalt omöjligt. Men nu såg jag jag fram emot att ”ge mig ut” på en långtur. 2tim 20min, det skulle bli riktigt härligt tyckte jag. Det låter kanske sjukt, men det var det. Hade bunkrat upp med vatten, sportdryck, energy bar och en dokumentär om Steve McQueen, The King of Cool. Önskar bara att jag inte hade glömt vaselinet… Not cool!

 

 

 

 

2 responses to Keep dreamin’

 1. 
  Tommy Törnquist 3 februari, 2015 kl. 04:43

  Illa. Jag lider med dig. Jag fick en stressfraktur -09 och jag fick i ett halvår stänga av allt som hette löpning. Alternativ träning blev cykel. Inte kul men hade jag inte haft det hade jag brutit ihop fullständigt, och gått upp ett par kilo. Det är lätt att säga men man kommer tillbaka men det tar tid. Otroligt lång tid. Bättre att gå lite längre än att chansa på att komma tillbaka snabbare. Det enda positiva med min skada var att jag tog mig igenom Vätternrundan på 8:53h. Man blir bra på det man tränar och jag hade bara cykeln.

  Gilla

  • 

   Stort tack Tommy! Behöver just nu all pepp jag kan få. Ja,jag antar att det bara är att hang in there, förr eller senare kommer jag att kunna springa igen. Frågan är vad jag ska göra till den dagen kommer..? Inget slår löpning.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s