”Jag kan flyga”

6 november, 2014 — 3 kommentarer
bild-1

Hackney, London.

 

Hur kan man hata måndagar? Kom igen! Vad är bättre än att vakna tidigt en måndagmorgon, för kanske har man en handfull ungar som behöver komma iväg till skola och dagis? Ynnesten att få äta en snabb och effektiv frukost. För att sedan en njuta av en gnällig promenad till dagis, som går sakta då det borde gå fort. Steget ömmar och solen skiner inte. Och vad går upp mot att under den efterlängtade egentiden efter dagislämning få det glada beskedet att du inte kan springa på några veckor. Innan stötvågsbehandling. Därefter kan du heller inte springa. På ett bra tag!
”Gud i London”, som min mamma brukar säga.
Måndag hela veckan. Det vore väl livet…?

Så såg i alla fall min måndag ut förra veckan. Det senaste långdistanspasset satte spiken i kistan. Att man aldrig lär sig. Tungt besked. Som tur var skulle jag flyga till London några dagar senare. Business & pleasure. Så jag kom på andra tankar än löpning. I alla fall tills bussen från flygplatsen körde förbi The London Marathon Store. ”We’re open”. Tack för den!
Men vem behöver London när man har Paris Marathon! Nedräkningen har börjat. Tres, deux, un…

Skärmavbild 2014-11-06 kl. 11.58.24Diskuterade/tjafsade/ordväxlade lite med en kompis angående vad jag skriver om i min blogg. Han lät mig veta att det var boring med tider, tempo etc etc. Han verkade även tycka att jag lät dryg när jag skrev om hur löpsteget kändes lufsigt när jag sjönk ner i 4.15 tempo vid Berlin Marathon. Däremot uppskattade han vissa mer ”humoristiska” inslag som partierna om att äta gröt på toaletten 05.45 och att kissa i buskarna innan tävling. Annars tycker han att löpning är tråkigt och är inte alls intresserad av marathonträning. Jag försökte förklara att jag skriver om sånt som jag själv skulle gilla att läsa. Nu läser jag inte så många löparbloggar. Självklart är jag ofta inne och snurrar runt på Runner’s World. Läser deras bloggar ibland. Mest på appen. Utöver det så är det två bloggar som jag återkommer till då och då. Benny Sjölinds och Rocknrollrunning. Framförallt Benny Sjölinds. Gillar att det står utförligt om intervaller och träningsupplägg. Och att tider och tempo alltid finns där. Det ger mig referensramar i min egen träning. Väldigt motiverande. Väcker tävlingsinstinkten. Rocknrollrunning tycker jag är en grym blogg på så sätt att Tove Langseth (som har bloggen) skriver bra och springer sjukt mycket. Och långt. Och snabbt. Det är inspirerande. Jag blir ivrig och vill också ut och springa.

Visst, det kanske låter drygt att skriva hur ett 4.15 tempo på ett marathon känns sakta . Men allt är ju relativt. För en snabbare löpare än mig – and there’s millions of you – så är t.ex. 4.00 tempo sakta. Jag försöker bara beskriva min upplevelse. Ibland detaljerat i tid och tempo. Förhoppningsvis kan det vara till hjälp/inspiration/motivation för andra löpare som springer lika sakta/snabbt som jag. Det är ju inte så att jag lägger upp skärmdumpar på en massa mellantider. Jag menar, hur skulle det se ut!?

bild-1

Jaha, så skulle det se ut. Ok…
Vissa inlägg kommer säkert att vara tråkigare och sämre skrivna än andra. Det tar väl ett tag innan man hittar sin rätta form och en bra balans på innehållet. Men det viktigaste borde väl vara att man skriver om saker som man själv skulle vilja läsa om? För att citera mitt favorit ordspråk från renässansens Frankrike ”Des pluites dans le blogué”. Vilket betyder ”Det är inte du som är dryg. Det är drygt att blogga ibland bara. Men fortsätt att skriva om tider och tempo. För löpsteget kan faktiskt kännas lufsigt när man plötsligt sänker farten. Glöm aldrig det! Må väl. Spring fort!”
De är kloka ord det!

Frågan är dock: Vad göra med en löparblogg då man själv inte kan springa på ett tag? Oh well, det finns ju så mycket annat man kan blogga om.
Skönhet kanske…

JustCantBeBeautifulEnough
I veckan fick jag en finne i pannan. Trodde jag var för gammal för sånt. Men nej då, där satt den mitt mellan ögonen och lyste klart med sin vita färg mot min bruna hud. Jag lade mig i bakhåll och väntade. Har förut gjort det ödesdigra misstaget att gå till attack alltför tidigt. Never again. Vad mer har hänt in the world of beauty? Jo, jag fick äntligen dra bort en blå tånagel som lyckats hänga sig kvar i flera månader. Som tur var satt det redan en ny nagel under den. Amazing!
(True stories för övrigt)

Eller mode…

JustCantWearEnough
I veckan när jag var i London så besökte jag så klart min och Annas favortibutik – All Saints. Hittade ett par jeans som jag bara måste ha. Jag menar OMG vad snygga dom var. Svarta och tighta. Modellen heter Naniwa Razor Jeans. Var ju ba tvungen att köpa den supercool Remember Crew t-shirten oxå.

all_saints_naniwaall_saints_tshirt

Eller mat…

JustCantCookEnough
Nu när vintermörkret sänker sig över oss, så finns det väl inget mysigare än att äta en härlig brunch med vänner? American pancakes är ett givet inslag i den perfekta brunchen. Med det här receptet är det omöjligt att misslyckas.
2 ägg, 3dl mjöl, 50g smör, 1msk vaniljsocker, 1dl socker, 2dl mjölk, 1dl gräddfil, 2tsk bakpulver
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Häll i mjölken och gräddfilen. Rör om. Vispa ner äggulorna. Smält smöret och häll i. Sist, vispa äggvitan hård. Rör därefter ner den i resten av smeten.
Jag lovar, bästa american pancakes ever. (obs! Kan finnas spår av kalorier)

american_pancakes

Ja visst finns det mycket man kan blogga om. Möjligheterna är oändliga. Men det är ju löpning som är min passion, som gör mig glad, peppad, lycklig (hur löjligt jag än tycker att det låter nu när jag skriver detta)
Så på ett sätt har jag inget val. Det här får fortsätta att vara en löparblogg.
Det blir bara att börja om från början med träningen och hoppas att jag hinner komma i form innan nästa marathon. Ingenting är omöjligt.
En liten pojke på min dotters dagis frågade mig i morse om jag kan flyga.
Självklart svarade jag…

Ja, jag kan flyga!

3 responses to ”Jag kan flyga”

  1. 

    Kul blogg! Detta inlägget var ju helt strålande. Spring på, jag springer också!

    Gilla

  2. 

    Och snygga bilder där i headern, kul att de ändras

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s