Återhämta / Återvända

5 oktober, 2014 — Lämna en kommentar

IMG_1539

En vecka har gått sedan Berlin Marathon i söndags.
Måndag spenderades på cykel i ett soligt Berlin. Helt underbart. Och skönt för benen. Rekommenderas!

IMG_1549

Började måndagen med frukost på Kaffebar i Kreutzberg.

IMG_1552

Gled runt och njöt av sol, öl och mat hela dagen.

IMG_1607

Avlutade kvällen med några öl med de här sköna originalen som jag råkade träffa. Olivier och Will.
Jo, jag hade köpt en hatt tidigare på dan…

 

På vägen hem fick jag lite av en déjà vu. Sprang jag inte förbi här igår runt 23kkm?

Is that an energy gel?

Is that an energy gel?

Tisdag var jag tillbaka i Stockholm.

Återhämtningen har väl gått bra. Hade ingen direkt återhämtningsplan kom jag på. Det hade kanske varit bra. I alla fall hade det säkert varit kul att ha ett sånt projekt att hålla på med.  Men icke. Det blev öl i soffan istället. Njöt av att äntligen ha marathonet bakom mig och av att det gick så pass bra.
Mest njöt jag av att jag inte längre behövde träna så mycket. Vilken frihet! Eller…?

Först på torsdagen blev det ett träningspass. Istället för att dra ut och springa, så gick jag till gymmet. Började med att värma upp på löpbandet i 20 min. Kände direkt hur skönt det var att springa igen! Löjligt egentligen hur det kan kännas så kul och härligt  att sätta det ena benet framför det andra.
Sen blev det ett cirkelpass som jag brukade köra innan det prioriterades bort pga löpträning. Den här gången såg det ut så här: 10 chin-ups, 12 bicep curls med 20kg stång, 10 squats med 70kg och 30 armhävningar. Vanligtvis brukade jag ha tyngre vikter, samt avsluta med mage. Ville gå ut försiktigt så det blev bara 3 varv. Var ändå rätt trött efteråt. Just squatsen hade jag blivit väsentligt svagare i. Förut körde jag passet med 90kg i squats. Men men, styrkan kommer väl tillbaka. Det kändes i alla fall kul att träna något annat än löpning igen. Förhoppningsvis kommer jag ha tid att köra mer styrka nu.
Efter passet gick jag för att köpa en långärmad löpartröja. De hade två för 199kr. Perfekt! Men det bidde inga löpartröjor. Istället gick jag därifrån med Gore Running Wear till ett värde far beyond 199kr. (What happened!?) Ett par löpartights och en grym tight jacka med alla möjliga – enligt mig – coola detaljer. Bl.a. ett vattentätt fodral som sitter i en ficka i på ryggen. Äntligen bra och riktigt nördiga löparkläder. Och ja jag får erkänna, jag fick en grym rabatt!

IMG_1736

Mina bilder ser som vanligt ut som sunkiga Blocket-annonser.

IMG_1738

 

På eftermiddagen flög jag till Umeå. Skulle hälsa på mamma. Ville hjälpa henne med lite fix med lägenheten. Dessutom ses vi så sällan bara hon och jag nuförtiden. Det blev några mysiga dagar i Umeå. Fick hjälp av min syster Julias man Andreas med att sätta i ordning båda toaletterna och en duschvägg. Jag passade även på att putsa fönsterna. Hann med att springa två pass. Båda längs Umeåälven och båda lite ostrukturerade, men det var kul att pröva nya Gore-kläderna.
Fredag. 13 km. Avslutade med att springa de sista kilometrarna i ca 3.50 tempo.
Lördag. Andra passet fick bli distans på tid, 90 min. Löpningen kändes lätt och skön. Mycket nöjd med nya kläderna. Ser kanske lite väl spacead ut i den slimmade outfitten. Oh well…
Utöver allt fix så blev det långa samtal med mamma,  middag hos Julia med vansinnigt god efterrätt (långt ifrån kalorifri), slö kollande på dålig film på tv. Sista kvällen kom Julia över med en galet god tårta (Definitivt inte kalorifri.) Perfekt timing.
Söndag steg jag upp tidigt och tvättande de sista fönsterna. Sen var det dags att ta flyget hem. När man bloggar måste man ta bilder… Kom på det i sista sekunden på väg ombord på planet tillbaka mot Stockholm.
Njut!

IMG_1663 - version 2

Hann fundera och känna efter i Umeå. Det blir nog ingen större nedtrappning av löpandet.
Berlin Marathon är över, men all träning har man ju kvar i kroppen. Vilken lyx. Varför inte bygga vidare på det? Efter Stockholm Maraton förra året la jag ner pga hälsenorna. Tappade allt, kändes det som. Och fick starta från scrtach inför Berlin. Nicht gut. Dessutom, efter att i veckan ha snubblat över en Runner’s World blogg där bloggaren skriver hur han springer 100 miles hit och 100miles dit, SNABBT!, så kände jag hur träningslusten sög tag i mig.
Hur snabbt och mycket man än springer så finns det alltid de som springer snabbare och mycket mycket mer. Det är både jobbigt och sjukt peppande. Så nej, jag tänker inte trappa ner. Förresten skulle det inte funka så bra med namnet bloggen…

JustCantRunEnough

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s